Pui cacciatore

de MotanLaOale in Pui, 16 Aug 2021 | 7482 vizualizari

 

"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui dezosate
  • 400g rosii taiate in bulion
  • 300g ciuperci (conserva)
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei galben
  • 100g masline negre fara samburi
  • 2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 1 morcov mic
  • 1 bucata telina
  • 150ml vin alb
  • 50ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • oregano
  • cimbru
  • boia
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cacciatore:

Pulpele de pui se curata, se spala, se usuca si se presara cu boia, sare si piper.

Intr-o cratita se pune uleiul si se prajesc bucatile de pui pe ambele parti si se scot.

In acelasi ulei se caleste 3-4 minute ceapa taiata marunt si usturoiul pisat.

Se adauga rosiile si se presara oregano, cimbru, piper, sare.

Se lasa cateva minute la foc mic.

Se adauga vinul si se lasa sa fiarba 5 minute.

Se adauga ardeii taiati marunt, morcovul si telina date pe razatoarea mica si ciupercile.

Se adauga pulpele de pui si o cana de apa.

Se potriveste de gust si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 1 ora.

Se intorc pulpele la fiecare 20 de minute.

Dupa 30 de minute se pun si maslinele.

Spre final cand sosul este scazut si carnea facuta se adauga patrunjelul tocat.

Se serveste calda.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cacciatore" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui la gratar cu mix mexican